(baby) gebaren/woord ondersteunende gebaren

Tussen de twaalf en achttien maanden kan je verwachten dat je kindje de eerste woordjes zegt. Op ongeveer drie jarige leeftijd zijn kinderen, lichamelijk en mentaal, zover dat zij zich helemaal uit kunnen drukken. Je kan ze helpen makkelijker te communiceren met gebaren .

Door gebaren leren kinderen vanaf 9 maanden sneller en op een andere manier communiceren. De kinderen gebruiken de gebaren totdat ze kunnen overstappen op het gesproken woord. Babygebaren worden dan steeds minder vaak ingezet. De kinderen laten dit vanzelf los, ieder op zijn eigen tempo en manier. Het gebruik van gebaren maakt voorlezen en liedjes zingen vele malen leuker en je krijgt er beter, intensiever, contact door met je kind.

In deze training leren wij ouders en kinderen om hun woorden te ondersteunen met universele gebaren. De gebaren zijn geïnspireerd op of identiek aan de officiële Nederlandse Gebarentaal. Hierdoor kun je al snel “praten” met je kind ook als het nog niet spreken kan. Terwijl je gewoon tegen je kind blijft praten maak je een gebaar erbij dat een kind razendsnel oppakt. Zo brengt een kind de klank van de woorden in verband met het gebaar. Wanneer een kind dan iets wil zeggen zal het de gebaren gaan gebruiken die jij bij het doel hebt gemaakt. Je begint met een handjevol gebaren. Praktische woorden of lievelings-dingen van je kind. Wanneer je die onder de knie hebt breidt je dat uit. Als je dan ervaring hebt gekregen kan je gebaren combineren om zo een zinnetje te maken.

Babygebarentaal kan worden aangeboden als privéles bij het kind thuis, waarbij de ouder(s),broer(s) en zus(sen) met het kind samen werken om de gebarentaal te leren. Zo leert het hele gezin met de baby te communiceren.

* Ook heel leuk om te doen voor opa's en oma's!

* Wil je liever gezellig bij jou thuis met een aantal vriendinnen/vrienden en hun kinderen babygebaren leren? Dat kan natuurlijk ook ! Neem contact op voor de mogelijkheden.

* Voor een ieder die met baby's en peuters werkt is dit een goede training die de communicatie bevordert. Kinderdagverblijven, peuterscholen,kinderafdeling in de zorg etc. kunnen bij ons in-company training aanvragen. Leuk voor personeel en kinderen !

Er zijn vele mogelijkheden om deze training te volgen. Met je gezin ,in groepsverband, in jullie kinderdagverblijf, alleen met volwassenen. Kortom bijna alles kan.